Світла пам’ять усім ліквідаторам та жертвам Чорнобильської катастрофи

За різними даними, від 600 до 800 тисяч осіб зі всього СРСР брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Від 4 000 до 10 000 осіб загинуло від наслідків вибуху. Понад 70 тисяч з них стали інвалідами. Під радіоактивне випромінювання внаслідок вибуху у Чорнобилі потрапило 1,9 млн людей в Україні.

В цю статистику не входять лікарі, які отримали опромінення, лікуючи заражених радіацією людей. В цю статистику не ввійшли люди, які померли від супутніх хвороб, проте отримали променеву хворобу чи рак внаслідок опромінення. В Цю статистику не ввійшли родичі ліквідатоів, які отримали від них дозу радіації.
Прямо на місці аварії померла 31 людина – це персонал ЧАУС та пожежники, які першими приїхали на місце аварії та ліквідовували пожежу.

Стержні графіту були розкидані всюди, пожежники отримали настільки велику дозу радіації, що блювали та втрачали свідомість на місці. Вони усвідомлювали, що гасячи пожежу отримують дозу радіації несумісну із життям, проте продовжували свою роботу заради порятунку наших життів.

Аварія на ЧАЕС наслідки

Якби пожежники, які першими приїхали на аварію не локалізували горіння навколо четвертого реактору – пожежа могла б розповсюдитись на інші енергоблоки і наслідки катастрофи були б в рази більшими.

Світла пам’ять всім тим, хто поклав свої життя борячись із невидимим ворогом – радіацією.

Аварія на ЧАЕС наслідки

Запаліть свічку пам’яті в знак пам’яті про ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.