У Чернівцях ув’язнені перерізали собі вени в СІЗО: деталі кривавого бунту

У Чернівецькому слідчому ізоляторі вранці 25 квітня стався бунт ув’язнених. Вони забарикадувалися в камерах, співробітникам СІЗО довелося застосувати силу.

Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел. За їхньою інформацією, причиною стало те, що 23 квітня в слідчий ізолятор прийняли хворого з підтвердженим COVID-19. Повідомлялося, що начальник СІЗО два дні намагався перешкодити цьому, однак на нього нібито натиснули з Мін’юсту.

Як розповів наш співрозмовник, особовий склад СІЗО вранці в суботу зібрали по тривозі. Виявилося, що три камери забарикадувалися, ув’язнені стали різати вени. В результаті співробітникам довелося застосувати фізичну силу, призвідників заворушень ізолювали.

Джерело OBOZREVATEL також повідомило, що співробітники ізолятора почали писати рапорти на звільнення.

“Сьогодні вже подано п’ять рапортів. Обстановка дуже напружена”, – додав співрозмовник.

Приміщення слідчого ізолятора дуже компактне й старе – побудовано ще на початку XIX століття (там існувала австрійська в’язниця). А створити відповідні умови, щоб ніхто більше не заразився, практично нереально.

За словами джерела, у СІЗО Чернівців, як і в більшості пенітенціарних установ України, велика проблема із забезпеченням масками, захисним спецодягом, дезінфекційними засобами та антисептиками. Відповідно, під загрозою опиняться як співробітники СІЗО, так і ув’язнені.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.