Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня

Кабінет міністрів України продовжив дію карантинних заходів через епідемію коронавірусу в країні до 11 травня.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 22 квітня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що такі заходи пов’язані з тим, що пік захворюваності на коронавірус очікується 3-8 травня (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Нові рішення Кабміну щодо карантину:
обмеження продовжать до 11 травня;

вихід із карантину поділять на п’ять етапів;

обов’язкову обсервацію деяких громадян замінять на самоізоляцію під електронним наглядом через інстурмент “Дія”;

з 11 травня в Україні планують відновити роботу магазинів непродовольчих товарів і об’єктів сфери послуг.

українці зможуть отримати допомогу у зв’язку з частковим безробіттям;

запроваджується держрегулювання цін на деякі продукти та інші товари;

до кінця тижня запустять Фонд боротьби з COVID-19;

на час карантину посилять соціальну підтримку сімей із дітьми.

За словами глави уряду, вихід України з карантину будет поділений на п’ять етапів. Стартову точку цього плану, зазначив Шмигаль, назвали “День К”. За оптимістичними прогнозами, він має настати 12 травня.

“Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%”, – пояснив він.

Крім того, наголосив прем’єр, попередньо необхідно виконати кілька обов’язкових умов, без яких досягти показників для виходу з карантину буде неможливо.

“Маємо збільшити кількість тестувань до 11 травня, покращити забезпечення лікарень та медиків усім необхідним, запровадити електронний контроль самоізоляції замість обсервації за допомогою інструменту “Дія”, створити нові правила функціонування для об’єктів обслуговування населення (масковий режим, дезінфекція)”, – перелічив Шмигаль.

“Якщо все буде добре, 11 травня ми будемо говорити про відкриття парків, скверів, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, побутових послуг… Це дозволить повернути частину людей на роботу і дасть старт розвитку економіки”, – додав він.

В Україні на час карантину посилять соціальну підтримку сімей із дітьми. Так, ті, хто зареєструвався в центрі зайнятості, можуть за спрощеною програмою звернутися в центр соцзахисту і отримати допомогу в розмірі майже 3 тис. грн.

Також уряд ввів державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби, товари медичного та протиепідемічного призначення.

Кабінет міністрів встановив допомогу у зв’язку з частковим безробіттям на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше за мінімальну зарплату.

До 26 квітня в Україні запустять Фонд із боротьби з коронавірусом. Стало відомо, на що підуть гроші.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.