Виплатять, але не зараз: молоді вчителі залишаться без фінансової допомоги

Програма виплат молодим вчителям стане першою, на яку повернуть гроші зі стабілізаційного фонду після закінчення карантину.


З огляду на те, що відбувся перерозподіл видатків держбюджету 2020, постало питання, чи зможуть молоді вчителі отримати у цьому році обіцяні виплати – 21 000 гривень. На жаль, кошти на цю програму забрали повністю.

Це підтвердив голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак під час онлайн-конференції EdCamp 2020.

Цьогоріч програма здійснена не буде. Але ці додаткові півтора мільярда ми направимо на виплату заробітних плат педагогам, а не на інвестицію в майбутнє, – зазначив пан Бабак.

За його словами, прем’єр-міністр пообіцяв, що програма виплат молодим вчителям стане першою, на яку повернуть гроші зі стабілізаційного фонду після закінчення карантину.

Наша позиція така: ми мусимо підіймати заробітні плати вчителям за будь-яку ціну. Це дуже важливий момент. Сподіваюсь, що карантин продемонструє важливість всіх педагогів у нашій країні. Ми хочемо підіймати престиж професії вчителя, це наше головне завдання, – наголосив Сергій Бабак.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.