Врятував багато життів: коронавірус “убив”легендарного лікаря (фото)

Врятував багато життів: коронавірус “убив”легендарного лікаря

У Сербії від коронавірусної інфекції помер легендарний хірург 65-річний Міодраг Лазич.
Про це пише сербське видання Nedeljnik.

Колеги намагалися врятувати його, проте не змогли.

Ще за три дні до смерті лікар був веселим. Проте написав свого прощального листа.

“Мій відхід чесний і логічний, будучи директором Центру невідкладної допомоги, за два місяці до виходу на пенсію, я залишився з вами, дорогі лікарі й медсестри. Я залишився на першій лінії, не став ховатися, знаючи про свої роки і хвороби, але честь і гордість не дозволили мені піти”, – писав він.

“Я був таким і на війні в Краіні протягом одного року, і на війні в Сараєво протягом чотирьох років, і під час бомбардувань НАТО… Мої улюблені краішникі, друзі з Республіки Сербської, я знаю, що ви будете дуже сумувати, оскільки для вас я став живою легендою, і ви думали, що я невразливий. Скільки підтримки від вас я отримав у ці дні… Моє останнє бажання – проведіть мене “Маршем на Дрину” (сербський військовий марш часів Першої світової війни – Ред.)”, – завершив своє прощання знаменитий хірург.

Лазич народився в Земуні в 1955 році. У віці 30 років він закінчив свою спеціалізацію з хірургії у Військово-медичній академії в Белграді і став одним із наймолодших хірургів у Сербії.

Пропрацювавши рік у військовому госпіталі в Ніші, він перейшов у хірургічну клініку Клінічного центру, де провів своє трудове життя. Коли почалася війна в районі колишньої Югославії, він чотири роки був хірургом-добровольцем у Республіці Сербській і тодішній Республіці Сербській Краіні.

Він є одним із засновників військового госпіталю “Жіца” в передмісті Сараєво, майже на лінії фронту, де пропрацював єдиним хірургом три з половиною роки.

Під постом люди також залишають повідомлення з виразом скорботи за легендарним хірургом: “Вічна слава і хвала”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.