“З собою привезли те, що нам виділило МВС”: український лікар в Італії розповів про умови відрядження

Пересуваються лікарі тільки в масках, на відстані 3-5 метрів один від одного Українські медики показали, як лікують коронавірус в Італії. Один з бригади 20-ти лікарів, які тиждень тому відправилися до італійської провінції Марке, розповів про допомогу українців у боротьбі з COVID-19.

За словами Юрія Сака, коли лікарі прилетіли в Італію, їх розділили на дві групи. Половина розташувалась у лікарні міста Пезаро. Це узбережжя Адріатичного моря. Інша група працює в місті Урбіно. Їх розділяють 100 км.

Обидва міста належать до провінції Марке. В ній – найбільша кількість хворих та померлих від COVID-19.

Пересуваються лікарі тільки в масках. На відстані 3-5 метрів один від одного.

Сак наголосив, що карантин в Україні виправданий. Каже, в Італії його запровадили з запізненням. І це призвело до швидкого поширення інфекції.

“Ми з собою привезли те, що нам виділило МВС. Виділило спецодяг, засоби особистого захисту. Це ми все приносимо з собою в лікарню. В лікарні ми перевдягаємось в окремому приміщенні в спецодяг лікарняний і зверху одягаємо наш спецодяг. Все, що робиться зараз з боку української влади, це досить суттєво і виправдано. Тому що ми бачимо тут в Італії, що ті заходи, які вони почали робити, на жаль, запізнені. Вони дали можливість дуже швидко розповсюдитись цьому вірусу. І на жаль, призвели до великих втрат”, – пояснив лікар.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.