Зеленський став на захист вчителів, які помиляються під час відеоуроків

На думку президента, не страшно помилитися, страшно «чи не створити в своєму житті нічого, крім нечистот»

Володимир Зеленський став на захист вчителів онлайн-школи, помилки яких активно обговорюють в соцмережах останні дні.

Про це йшлося у відеозверненні президента 10 квітня 2020 року.

«Помилитися не страшно. Страшно за все своє життя не створити нічого, крім нечистот. Страшно – це бути ніким і самостверджуватися за рахунок приниження інших людей. Я говорю це кожному Хейтер, який вважає своїм священним обов’язком написати гидоту на адресу українських вчителів », – сказав Зеленський.

Відзначимо, протягом онлайн-навчання українці звернули увагу на ряд помилок з боку вчителів.

Зауважимо, що уроки виходили не в прямому ефірі, а в запису. Тобто автори проекту мали можливість перезаписати відео без помилок, але на момент трансляції уроків по телебаченню вони цього не зробили.

Зокрема, помилку виявили в уроці математики для п’ятикласників 7 квітня, який проводила вчителька математики, методист вищої категорії Інституту модернізації змісту освіти Олена Бурдун. Обчислюючи швидкість катера, вчителька від 30,2 відняла 2,2, але замість 28 км / год написала 18. Помилку вона не помітила і продовжила урок.

Також помилку допустила кандидат географічних наук, вчителька географії НВК «Новопечерські школа» Марія Растворова, яка 8 квітня проводила урок географії для 10 класу. Перераховуючи території, що входять до Австралійський Союз, вона переплутала Індійський океан, який насправді омиває Австралію із заходу, з Атлантичним океаном, який розташований взагалі в іншій частині земної кулі.

Вчителька-методист Елла Ситник помилилася на уроці історії для п’ятикласників 8 квітня, тема якого була про українську революцію і Голодомор – вона переплутала російського імператора Миколи I, який заснував Київський університет, з Миколою II, який на момент відкриття університету ще не народився. При цьому на продемонстрованому слайді ім’я імператора було написано правильно.

Ще одна курйозна помилка сталася на уроці всесвітньої історії для 7 класу 9 квітня. Помилка допущена в інфографіку до уроку – «єретики» стали «еретікамі».

Вчителька української мови та літератури МОУ «Новопечерські школа» Юлія Набок-Бабенко під час уроку мови для 5 класу 9 квітня «переселила» білих ведмедів з Арктики до Антарктиди.

Пізніше Міністерство освіти пояснило численні помилки в уроках «Всеукраїнської школи онлайн» браком часу і пообіцяло, що з наступного тижня робитиме все для того, щоб уроки з помилками не потрапляли в ефір.

Загалом уроки для «Всеукраїнської школи онлайн» записують 40 вчителів за участі українських ведучих, музикантів, акторів, спортсменів, які відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями. Окрім трансляції на телебаченні, відеоуроки можна переглянути на каналі Міністерства освіти в YouTube та на платформі MEGOGO.

Нагадаємо, 6 квітня для всіх українських школярів середніх та старших класів стартувала «Всеукраїнська школа онлайн».

Щоранку, о 10:00, з понеділка до п’ятниці, уроки транслюють такі українські телеканали:

5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»
6-й клас – ZOOM та NewsOne
7-й клас – ZIK та «5 канал»
8-й клас – «Індиго» та УНІАН
9-й клас – «Рада» та UA: Культура
10-й клас – UA: Перший
11-й клас – М1 Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/science/zelenskiy-stav-na-zahist-vchiteliv-yaki-pomilyayutsya-pid-chas-videourokiv-672499.html

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.