Зеленський звернувся до українців: що сказав президент. Відео

Президент Володимир Зеленський розповів про допомогу, яку Україна отримує з-за кордону, а також виплати соціально незахищеним категоріям громадян.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до українців, яке опубліковано на його сторінці у Facebook (щоб подивитися, проскрольте новину до кінця).

“Ви часто пишете, що ми виглядаємо втомленими. Думаю, це тому, що ми дійсно втомлені. Але не зломлені. Наша боротьба з коронавірусом триває”, – сказав глава держави.

Головне із заяви Зеленського
В Україну з Китаю і Південної Кореї прибуло чотири літаки з медичним вантажем. Прибуття ще чотирьох очікується на вихідних.

Україна нарощує власне виробництво захисних засобів.

Кабмін ініціював ряд важливих рішень щодо змін до держбюджету.

Будуть істотно збільшені виплати лікарям які ведуть боротьбу з коронавірусом.

Почнуться виплати громадянам, які втратили роботу через карантин;

Буде проведена індексація пенсій.

За словами президента, протягом останніх днів було відвантажено 4 тисячі багаторазових захисних костюмів, виготовлених в Україні. Щодня виробляєьтся майже мільйон масок.

Голова держави підкреслив, що фонд боротьби з коронавірусом складе 66 мільярдів гривень. З нього будуть збільшені виплати лікарям, які ведуть боротьбу з коронавірусом, а також виплати громадянам, які втратили роботу через карантин. Також фінансова допомога буде направлена сім’ям лікарів, які загинули від коронавірусу.

“За ці кошти передбачено істотно збільшити виплати лікарям, які протидіють коронавірус. Також – покупка необхідного медичного обладнання та засобів індивідуального захисту. Виплати громадянам України, які через карантин, на жаль, втратили роботу. А ще надання грошової допомоги сім’ям лікарів, які загинули від COVID-19. Ми хочемо застрахувати життя всіх медичних працівників, задіяних у протидії коронавірус”, – зазначив президент.

Окремо від фонду 30 мільярдів спрямують на виплати пенсіонерам. “Зокрема, на індексацію пенсій і допомоги в розмірі 1 тисячі гривень”, – додав Зеленський.

Голова держави підкреслив, що пріоритетом залишається проект “Велике будівництво”, який стимулюватиме розвиток економіки і створить в країні тисячі нових робочих місць.

Також президент підтримав вчителів з проекту “Всеукраїнська школа онлайн”. “Помилитися – не страшно. Страшно – за все своє життя не створити нічого, самостверджуватися за рахунок приниження інших людей. Я це говорю кожному Хейтер, які вважає своїм священним обов’язком написати гидоту на адресу українських вчителів”, – зазначив Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.