Бізнес по-українськи: як наживаються на заробітчанах, які повертаються через ПП “Ягодин”

Кому коронавірус − страшна хвороба, а кому бізнес.

На найбільшому пункті пропуску на українсько−польському кордоні КПП “Дорогуськ − Ягодин” підприємливі українці вирішили заробити на перевезенні заробітчан, які повертаються додому з Польщі, пише Апостроф.

Причому, польська митниця дозволяє українцям перетинати свою ділянку кордону пішки. А ось на українській стороні людей в пішому порядку не пропускають. Замість цього вже за територією польської митниці їх чекає автобус, на якому і можна проїхати українську митницю і потрапити додому.

Вартість проїзду становить 20 злотих з людини або 130 гривень за курсом. При цьому, автобус проїжджає максимум кілометр і висаджує людей практично відразу за воротами митниці.

“Поляки нас пропускають пішки, хоча на цій митниці і немає пішохідного перетину кордону, а наші на всьому звикли наживатися. 20 злотих за один кілометр − це здирництво людей”, − розповів один з українців, які перетинали кордон вночі 9 квітня.

Очевидець додав, що яких-небудь чеків або квитків водії автобусів не видають.

Також співрозмовник підкреслив, що в автобусі їхали 55 осіб. Тобто за один рейс виходить 1 100 злотих (близько 6 500 гривень). А за добу автобус може зробити близько десятка таких рейсів.

Один з водіїв у розмові з українцем, який перетинав кордон, зізнався, що працюють на приватника, який і встановив таку ціну за проїзд.

Без відповіді поки залишається кілька питань − що це за перевізник і чому він встановлює такі тарифи і чому на українській митниці не пускають українців пішки, як зробили поляки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.