Коли і чим підживлювати часник навесні – секрети хорошого врожаю

Для отримання хорошого врожаю часнику, необхідно його підживлювати протягом усього вегетативного періоду. За місяць до посадки в ґрунт і навесні, і восени треба провести культивацію з одночасним внесенням органічного та мінерального добрива. Однак, не варто використовувати для цього свіжий гній, курячий послід та некомпостовану органіку.

Під часник добре підійде перепрілий телячий гній, компост або суміші з них. На один квадратний метр потрібно 0,5-1 відра будь-якої органіки з додаванням деревного попелу, який містить: фосфор, калій, кальцій та інші мікроелементи, 1 літр на 1 кв. м. Також можна додати сірчанокислий калій – 10 г та суперфосфат – 30 г на квадратний метр. Навесні добре внести будь-які азотні добрива, наприклад, калієву селітру чи сечовина, 20 грамів на кв. м.

Коли і чим удобрювати часник:

У період масового нарощування листового апарату підживіть часник азотними добривами — розчином сечовини, на відро теплої води 20 грамів карбаміду, з розрахунку 3 літри розчину на 1 кв. м.
Щоб запобігти пожовтінню кінчиків, наступне підживлення рослин азотними добривами слід провести через 12-18 днів. Доцільно застосувати комплексні добрива: NPK, азофоску та інші, до складу яких входять основні поживні елементи: калій, азот, фосфор.
Відмінним варіантом збалансованого органічного добрива є настій з пташиного посліду (1:25) та тваринного перегною (1:6). Для цього органічне добриво у місткості залити водою та витримати у теплому місці три доби, поливати розчином під корінь.
У період, коли часник почне відрощувати та наливати голівки, його необхідно підживити добривами, до складу яких входить фосфор, калій та мікродобрива.
Часник озимого строку вирощування слід підживлювати на початку червня, а яровий — на початку липня. Для цього беруть настій попелу 1 літр на відро води, настояного декілька днів, перемішують та поливають рослини 4-5 літри на 1 кв. м.
З хімічних добрив можна взяти сульфат калію 10 грамів та суперфосфат 20 грамів на відро води. Використовувати на 1 кв. м. — 3 літри розчину.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.