Посилення карантину: в Україні почали діяти нові обмеження

У понеділок, 6 квітня, в Україні почали діяти нові карантинні заходи, які запровадив Кабмін у зв’язку з коронавірусом.

Українці не можуть пересуватися більше, ніж по двоє осіб, виняток – супроводження дітей.

Також обов’язково потрібно носити респіратор або маску в громадських місцях, забороняється відвідування зон відпочинку, прибережних і лісопаркових зон, парків та скверів.

Прогулятися в таких місцях можна лише у разі вигулу тварини або якщо в цьому є службова необхідність.

Вигул домашніх тварин в парках та скверах дозволяється лише однією людиною.

Уряд також ввів вікові обмежувальні заходи. Відтепер дітям до 14 років забороняється виходити на вулицю без супроводу батьків або опікунів. При цьому особи у віці від 60 років і старше віднесені до групи підвищеного ризику.

При цьому вікові обмеження не поширюються на осіб, які “здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19”, а також забезпечують діяльність “об’єктів критичної інфраструктури”. Тим часом, люди, які перебувають на самоізоляції (крім хворих COVID-19) і про яких нікому подбати, можуть відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які знаходяться на відстані не більше 2 км від місця самоізоляції.

Відзначається, що всі громадяни повинні мати при собі посвідчення особи державного зразка. Цей захід необхідний для контролю за тими, хто повинен перебувати в самоізоляції чи обсервації.

За дотриманням правил карантину будуть стежити Національна поліція і Національна гвардія. За порушення карантину передбачається штраф від 17 тис. гривень до 34 тис. гривень, а в разі порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням може наступити кримінальна відповідальність. У постанові уряду сказано, що громадяни, які двічі порушили умови самоізоляції, підлягають примусовій госпіталізації.

Зокрема, Уряд у зв’язку з пандемією коронавірусу, вирішив також скоротити кількість діючих пунктів пропуску через кордон — до 21. При цьому всі, хто прибувають до України, повинні будуть пройти 14-денну обсервацію. Ця вимога не стосується дипломатів, членів міжнародних організацій, водіїв вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських суден, якщо немає підстав вважати, що вони могли контактувати з інфікованими новим коронавірусом.

Рішення про посилення протиепідемічних і карантинних заходів поширюється на всю країну.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.