В Україні через карантин активізувалися шахраї: всі схеми

Пандемія коронавірусу 2020 в Україні призвела до появи нових видів шахрайства, поширення яких набирає все більших обертів з кожним днем.

Жертвам може приходити розсилка листів від імені Всесвітньої Організації охорони Здоров’я, в якій міститься неправдива інформація про рекомендації та профілактику захворювання. Якщо вам прийшов такий лист, то не варто відкривати вкладення в листах або переходити по посиланнях, пише Стайлер.

Також існують шахраї, які ховаються під маскою благодійників і збирають пожертвування на боротьбу з інфекцією або кажуть про фонди, які нібито займаються створенням противірусної вакцини.

Шахрайські сайти й сторінки із затребуваними зараз товарами – масками, респіраторами, термометрами користуються хоч і старою, але перевіреною схемою, суть якої полягає у передоплаті за неіснуючий товар.

У зв’язку з посиленням заходів карантину в Україні, які починаються з 6 квітня, варто пам’ятати, що контроль за дотриманням правил під час обмежувальних протиепідемічних і режимних заходів у публічних місцях буде здійснювати МВС і Нацгвардія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.