Коронавірус нікого не шкодує: дані щодо України та світу на 5 квітня. Постійно оновлюється

Коронавірус перетнув позначку в 1,2 мільйона заражених у всьому світі та посилив свої темпи в США. Країна майже втричі випередила Іспанію та Італію за кількістю інфікованих COVID-19 та впевнено очолила антирейтинг постраждалих від небезпечної інфекції.

Станом на 5 квітня найбільше жертв коронавірусу зафіксовано в Італії – понад 15 000. В Україні офіційно захворіли вже 1225 осіб, померли – 32.

Що важливо знати про атаку коронавірусу:
Кожен третій-четвертий заражений коронавірусом не має симптомів, що пояснює динаміку поширення COVID-19 в Україні та в усому світі;

ВООЗ назвала нову групу ризику для коронавірусу – під загрозою молоді та здорові;

Дональд Трамп анонсував “важкий тиждень” у США – “помре багато людей”;

Кількість інфікованих COVID-19 у світі становить вже понад 1,2 мільйона осіб, загинули – майже 65 тисяч, одужали – понад 246 тисяч.

Головне про коронавірус за 5 квітня
10:05 – Кількість хворих на коронавірус в Україні станом на ранок 5 квітня зросла до 1251. З них – 32 летальні випадки, 25 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 156 нових випадків.

Статистика по регіонах:

Вінницька область – 75 випадків;

Волинська область – 19 випадків;

Дніпропетровська область – 14 випадків;

Донецька область – 8 випадків;

Житомирська область – 11 випадків;

Закарпатська область – 28 випадків;

Запорізька область – 39 випадків;

Івано-Франківська область – 105 випадків;

Кіровоградська область – 37 випадків;

м. Київ – 225 випадків;

Київська область – 82 випадки;

Львівська область – 15 випадків;

Луганська область – 3 випадки;

Одеська область – 26 випадків;

Полтавська область – 9 випадків;

Рівненська область – 38 випадків;

Сумська область – 49 випадків;

Тернопільська область – 160 випадків;

Харківська область – 1 випадок;

Херсонська область – 10 випадків;

Хмельницька область – 10 випадків;

Чернівецька область – 220 випадків;

Черкаська область – 60 випадків (випадок було знято у зв’язку із технічною помилкою фахівців області під час внесення даних);

Чернігівська область – 7 випадків.

09:50 – У Києві за минулу добу, 4 квітня, підтвердили 31 новий випадок захворювання на коронавірус COVID-19, із них один летальний. Всього в столиці зафіксувано 245 випадків зараження і чотири смерті.

07:15 – В Україні з 6 квітня почнуть діяти посилені правила карантину через коронавірус. У зв’язку з цим Кабмін відповів на найпоширеніші запитання українців – чому потрібно з собою носити документи, чи можна ходити по вулиці без маски, як гуляти з дітьми, тваринами та що робити людям, що старші за 60 років.

06:20 – Мер Києва Віталій Кличко заявив, що померлих від коронавірусу в столиці ховати не будуть. Їхні тіла чекає кремація.

05:04 – Вода рятує від коронавірусу: лікар пояснив, чому важливо пити під час епідемії.

01:40 – США направлять тисячі військових для допомоги штатам у боротьбі з коронавірусом.

“Це будуть тисячі й тисячі військовослужбовців, військових медиків, професіоналів, медсестер і лікарів. Вони вирушать на війну, на бій, до якого не були підготовлені належним чином”, – сказав президент Дональд Трамп.

За його словами, щонайменше тисяча військовослужбовців буде направлена в Нью-Йорк, який став осередком поширення інфекції.

00:13 – У лікарні Почаєва Тернопільської області десятки медиків заразилися коронавірусом. Медустанову закрили. Першими симптоми проявилися у санітарок, бо ті не мали засобів індивідуального захисту. Ще в березні у них не було навіть масок.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.