Після указу Трампа по біженцям Посольство США змінило порядок видачі віз росіянам

У підписаному документі йдеться, що програма повторної видачі віз – The Visa Interview Waiver Program – повинна бути перервана.

Підписаний президентом США Дональдом Трампом указ про зміну міграційної політики також вплине на порядок видачі віз російським громадянам. Про це розповіли в посольстві США в РФ, повідомляє Дощ.
Указ торкнеться положення, за яким при повторному отриманні візи заявники з Росії могли не проходити співбесіду, якщо попередня віза закінчилася менше 48 місяців тому. Тепер цей термін скоротиться до 12 місяців.

У підписаному Трампом указі йдеться, що програма повторної видачі віз – The Visa Interview Waiver Program – повинна бути перервана, а всі здобувачі неіммігрантських віз повинні тепер проходити особисту співбесіду.
Візова угода The Visa Interview Waiver Program між США і Росією вступила в силу у вересні 2012 року.

Документ спростив видачу американських віз росіянам, в тому числі багаторазових віз на три роки при повторній подачі заяви.

Згідно з програмою, росіяни, які повторно зверталися в консульство, могли не проходити особисту співбесіду. Це правило поширювалося на заявників, чия попередня віза тієї ж категорії минула менше чотирьох років тому. Тепер цей термін скоротився до 12 місяців.

Відзначимо, що подібні зміни торкнулися і громадян України, для яких термін подачі заявки по The Visa Interview Waiver Program тепер також становить 12 місяців, про що повідомляється на сайті Посольства США в Україні.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким, призупиняється прийом сирійських біженців, на 120 днів – прийом біженців в цілому, а також на 90 днів – в’їзд громадян з шести країн з мусульманською більшістю (Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.