“Порятунок для пацієнтів”: медики Італії винайшли несподіваний метод допомоги хворим при коронавірусі

Медичний персонал почав використовувати маски для снорклінгу – одного з варіантів дайвінгу – щоб допомогти дихати пацієнтам з COVID-19. Про це пише HB.

Ідея виникла в Італії, країні, яка найбільше постраждала від пандемії коронавірус, але відзначається, що інновація використовується також в лікарнях Іспанії та деяких інших країн. Одним з таких є Erasme Hospital на околиці столиці Бельгії Брюсселя. Він прикріплений до міського університету ULB, а через нього до приватного відділенню Endo Tools Therapeutics.

“Вони призначені для пацієнтів з важкими респіраторними захворюваннями. Мета полягає в тому, щоб уникнути необхідності інтубації трахеї пацієнта і надягання на нього респіратора”, – сказав фізіотерапевт Фредерік Боньє.

Він очолив проект зі створення спеціальний клапан, який підходить до верхньої частини водолазних масок. Туди прямує трубка, яка дозволяє підключатися до стандартних машин вентиляції легенів.

Це допомагає запобігти колапсу альвеол, необхідних для постачання кисню в наш організм і видиху вуглекислого газу. Пневмонія, викликана COVID-19, запалює мембрану легенів і наповнює ці мішечки рідиною.

Маски для снорклінгу можуть стати порятунком для пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії, але для яких немає ані ліжок, ані респіраторів. Боньє сказав, що він починає тестувати перші 50 масок на таких пацієнтах.

Він пояснив, що маски для пірнання набагато зручніше, ніж лікарняні. Але він попередив, що вони не були протестовані відповідно до медичних стандартів, а це означає, що вони призначені тільки для одноразового використання і не можуть бути стерилізовані.

Боньє додав, що працівники охорони здоров’я в палатах COVID-19 також можуть використовувати маски для захисту від вірусу. Але він боїться, що публіка почне панікувати, купуючи їх, тим самим позбавляючи лікарні потенційно рятівного продукту.

Додамо, що в Західній Європі мережу магазинів Decathlon призупинила продажу масок для снорклінгу і віддала всі запаси медикам для боротьби з коронавірусом. Іспанське представництво Decathlon повідомило, що вже 10 днів компанія забезпечує ними госпіталі в різних регіонах Іспанії.

Зазначимо, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.