Карантин в Україні вб’є 10 тисяч осіб: Комаровський зробив несподівану заяву

Карантин в Україні через коронавірус COVID-19 врятує близько 10 тисяч людей похилого віку, але він стане причиною такої ж кількості смертей тих, кого не прооперують з приводу інших хвороб або кому не буде своєчасно надана медична допомога.

Таку думку висловив відомий лікар Євген Комаровський в інтерв’ю виданню “Гордон”. Він зазначив, що в сьогоднішніх умовах проблемою стане і те, що поліклініки практично припинили робити планові щеплення.

“Я чітко можу сказати: так, все дуже складно, тому що – зараз я буду говорити страшні речі – ми ввели суворий карантин і цим карантином можемо реально врятувати близько 10 тис. життів людей похилого віку”, – сказав лікар.

“Але ми також вб’ємо не менш 10 тис. тих, хто не буде зараз своєчасно прооперований з приводу ішемічної хвороби серця, які не будуть вчасно прооперовані з приводу онкології, хто буде зараз лежати вдома з матковими кровотечами, у кого буде гострий геморой і у кого буде ще купа хвороб, які зажадають оперативного втручання “, – підкреслив.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.