“Весна, сонце, квіти і смерть..”: в Італії вірус вбиває не лише фізично

Сьогодні італійці не співали пісень на балконах. Довжелезна колонна військових машин везла на Меморіальний цвинтар Мілану померлих від коронавірусу. 793 за останню добу. 793! 546 – з Ломбардії. Серед померлих – батько Пацієнта №1…


Уряд терміново шукає 300 медиків, готових працювати у шпиталях Ломбардії, ТБ і радіо не перестають транслювати нові правила карантину. “Занадто пізно”, кажуть італійці.
Весна, сонце, квіти і смерть…

Для поховання померлих від коронавірусу в італійському місті Берґамо не вистачає місць на цвинтарі, тіла вивозять до інших міст на військових машинах.

Про це в інтерв’ю Радіо “Свобода” розповіла українка Ярослава Вишневська, яка працює медсестрою в реанімаційному відділенні місцевої лікарні.

36-річна жінка з Ужгороду працювала у лікарні, де приймають інфікованих, доки не заразилася сама. За її словами, критичним днем у Бергамо стало 3 березня, – медики просто не могли впоратися із кількістю хворих, яких привозили.

“Ми не встигали підмикати людей до апаратів, яких уже не вистачало, не знали, що робити з людьми, які задихалися на очах”, – розповіла вона.

За словами Ярослави Вишневської, від початку лікарів готували до епідемії, однак не уявляли масштабів ситуації.

“Ще раніше у відділенні швидкої люди чекали на обстеження, а лікарі виходять до знервованих людей і кажуть: зрозумійте, ми не маємо можливості приймати нових пацієнтів. Потім вже і не було вільних місць для підмикання кисневих апаратів. Клали в ліжко пацієнту балон з киснем, і старших людей лишали у коридорі, вже скільки протягне…. На жаль”, – додає вона.

Медсестра каже, що за день в лікарні помирає по 30-40 людей, загалом лікарень у Берґамо чотири.

“Колона військових машин вивозить ховати тіла до інших міст, бо у нас немає місця на цвинтарях і не встигають спалювати”, – розповідає вона.

На думку жінки, така критична ситуація склалася зокрема і тому, що люди несерйозно поставилися до неї: “А самі люди, на жаль, спочатку не сприймали це все серйозно, як ось нині і в Україні. Бачу у соціальних мережах народ в Україні ходить на шашлики, автобуси повні, базари людні”.

Ярослава Вишневська каже, що сама вже пішла на одужання і від середи планує повернутися на роботу: “Чітко розумію, що знову лізу у пекло. Мене, однак, тягне на роботу, я не можу втікати, як щур із судна”.

В Італії лише за минулу добу жертвами хвороби стали 793 людей – найвище число від початку епідемії. Офіційно померлих налічують близько 5 тисяч.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.