Вчені знайшли спосіб, як вилікувати хворих на коронавірус: шокуюче відкриття

Учені з’ясували, як можна вилікувати коронавірус.

Про це пишуть “Факти”.

Стало відомо, що антитіла, які містяться в крові пацієнта, що одужав, здатні ефективно боротися з коронавірусом в організмі інших хворих. Такий метод лікування називається пасивною імунізацією.

Для цього необхідно отримати з крові людей, що вилікувалися, сироватку, яка буде містити ізольовані і очищені антитіла. Цю сироватку треба ввести шляхом ін’єкції хворим.

Роботу над сироваткою в умовах пандемії COVID-19 почали вести відразу кілька фармацевтичних компаній в різних країнах. Японська фірма заявила, що її препарат IVIG (інтравенозного імуноглобулін), розроблений для лікування хворих з порушеним імунітетом, ефективний і у випадку з коронавірусом.

IVIG містить цілий набір антитіл та вже протестований і не потребує подальших випробувань. Його можна відразу використовувати для лікування інфікованих COVID-19, що дозволяє виграти час, поки не буде створена конкретна сироватка проти нового коронавірусу.

Пасивна імунізація та терапія сироваткою широко застосовується в світовій медицині в боротьбі з різними вірусними та інфекційними захворюваннями. У 2014 році цей метод допоміг помітно знизити рівень смертності серед хворих лихоманкою Ебола в Африці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.