Росія нічого не зробила в боротьбі з ІГІЛ, фактично нуль – глава Пентагону

За словами міністра оборони США Ештона Картера, в ключових битвах проти ІГІЛ в Ракку і Мосулі Росія ніяк не задіяна.

22_tn

Глава Пентагону Ештон Картер заявив в інтерв’ю телеканалу NBC , що Росія внесла нульовий внесок в боротьбу з терористичним угрупуванням “Ісламська держава”.
“Вони не зробили нічого в боротьбі проти ІГІЛ. Фактично нуль, хоча прийшли туди, кажучи, що боротимуться з ІГІЛ і допомагати врегулювати громадянську війну в Сирії. Вони не зробили нічого з цього”, – сказав він.
За словами Картера, зараз основне протистояння “Ісламському державі” йде в іракському Мосулі і сирійської Ракку – без будь-якої участі РФ.
“Поведінка росіян в Сирії, безумовно, зробило припинення громадянської війни більш складним. Могло б бути добре, адже у них була унікальна можливість акуратно прибрати Асада ( президент Сирії Башар Асад. – ” ГОРДОН ” ) з поста, привести до влади помірну опозицію, покінчити , нарешті, з цією жахливою трагедією. Але вони не зробили цього, вони вдвічі посилили сирійську громадянську війну “, – підкреслив він.
Військовий конфлікт в Сирії триває з 2011 року . У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІГІЛ.
У вересні 2014 року операцію проти ІГІЛ початку коаліція на чолі з США . У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія .

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.