Глобальна боротьба з бідністю: за що дослідники отримали Нобелівську премію

У Стокгольмі індійсько-американський дослідник Абхіджіт Банерджі, француженка Естер Дюфло і американець Майкл Кремер вибороли Нобелівську премію з економіки.

Група дослідників, що вивчали експериментальний підхід до подолання бідності у світі, 14 жовтня отримали Нобелівську премію.

Вони запропонували новий підхід до проблеми глобальної бідності у світі, який у кінцевому результаті має повністю подолати цю проблему. Дослідження Банерджі, Креймера і Дюфло, зокрема, дозволили поліпшити програми освіти для більш ніж 5 млн дітей в Індії, а також посприяли наданню субсидій на профілактичну медичну допомогу в багатьох країнах.

До слова, у 2018 році Нобелівську премію з економіки розділили Вільям Нордхаус за інтеграцію змін клімату в макроекономічний аналіз і Пол Ромер за інтеграцію до цієї сфери технологічних інновацій.

Загалом премія з економіки була заснована Банком Швеції і вручається з 1969 року. Вона закриває “нобелівський тиждень”, протягом якого оголошують імена лауреатів у різних галузях. Розмір Нобелівської премії у кожній номінації складає 9 мільйонів шведських крон, а це понад 2,5 мільйона гривень.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.