Якість продуктів харчування насправді ніким не контролюється

Держпродспоживслужба сьогодні нічого не контролює в питаннях якості харчових продуктів в цілому, і в сфері дитячого харчування, зокрема. Про це пише dnepr.info

На жаль, і гарантій безпеки продуктів в нашій країні немає. Про це в коментарі розповів виконавчий директор «Союзу споживачів України» Максим Несмєянов, передає УНН.

Ситуація з дитячим харчуванням наступна: ми перевіряємо магазини і знаходимо і прострочену продукцію і дитяче харчування в тому числі. Якщо говорити взагалі про його якість та безпеку для дітей, за нашою інсайдерською інформацією, буває так, що знаходять і антибіотики в складі дитячого харчування. На жаль, в нашій країні ніхто не гарантує ні якості, ні безпеки продуктів харчування.

– розповів він.

За словами експерта, через мораторій на перевірку бізнесу, багато підприємців пішли на погіршення якості своєї продукції, яка в результаті стала більш небезпечною для нашого здоров’я.

Зараз тенденція така ж. На жаль, ми часто бачимо, коли на упаковці написано один склад, а всередині він зовсім інший.

– додав він.

При цьому Максим Несміянов зазначив, що Держпродспоживслужба в Україні не контролює якості харчових продуктів.

Насправді вони нічого не контролюють. Сьогоднішня Держпродспоживслужба особливу увагу приділила санітарії та ветеринарії, тому що там є гроші. А те, що стосується прав споживачів – нікого не цікавить. На сьогодні ситуація просто «хелпова»: немає ніяких штрафів, ніхто нічого не чує, про те, як карають підприємців, які не дотримуються правил виробництва продукції. Все робиться по-тихому. Нашими перевірками ми довести нічого не можемо, тому що держава виходить на перевірки і взагалі не бачить ніяких порушень.

– пояснив він.

При цьому Кабмін хоче спростити бізнес-діяльність в сфері виробництва дитячого харчування. Для цього до Верховної Ради було внесено проект Закону України «Про дитяче харчування».

Цей документ передбачає скасування сировинних зон, тобто спец регіонів або окремих господарств, що відповідають умовам виробництва продукції рослинництва і тваринництва, придатним для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...