У Дніпрі помер 11-річний хлопчик, який скоїв самопідпал заради відео в інтернеті

У Дніпропетровській дитячій обласній лікарні помер 11-річний хлопчик, який в грудні минулого року скоїв самопідпал на очах у своїх товаришів.


НП сталася в селищі Авангард неподалік від Кривого Рогу. Те, як хлопчик облив себе бензином і підпалив, його друзі – 11 і 15 років, знімали на камеру. Підлітки хотіли викласти відео в інтернет і заробити грошей.
У поліції розповіли, що хлопці готувалися до цього два тижні. Дурна ідея виникла після перегляду відеороликів українського блогера-екстремала, який здійснював самопідпали і стрибав з вікна, що йде по мосту поїзда в річку.
Коли хлопчик загорівся, його друзі злякалися і спробували загасити вогонь, але було пізно. Дитина отримала опіки 70 відсотків тіла. Лікарі ще тоді говорили, що такі опіки несумісні з життям і не давали ніяких прогнозів.
Наступні півроку хлопчика намагалися врятувати. Йому зробили більше 200 переливань крові, провели 16 операцій. Стан дитини залишався стабільно важким, а шість днів тому у нього відкрилася внутрішня кровотеча.
Головлікар лікарні Олександр Хитрик повідомив журналістам «Радіо Свобода», що дитині вирішили провести складну операцію, але серце хлопчика не витримало навантаження, і він помер прямо на операційному столі.
За фактом події в поліції проводили перевірку, але звинувачувати було нікому. Дідусь хлопчика розповідав, що зробити самоподжег його онука вмовили друзі. Батьки підлітків від коментарів журналістам відмовлялися.
Нагадаємо, в Харківській області двоє дівчат потрапили в смертельне ДТП під час прямої трансляції відео в Instagram.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.