Яка погода чекає на українців у квітні: прогноз на місяць

Погода не потішить українців теплом

Погода у квітні обіцяє бути похмурою та більшу частину місяця холодною, з нерідкими “сюрпризами” у вигляді опадів. Синоптики розповіли, чого чекати українцям від погоди на Великдень, який цього року святкують 16 квітня.

Так, згідно із середнім прогнозом погоди по Україні на сайті Meteoprog, у цей святковий день температура повітря може підійматися до +17 градусів, а вночі стовпчики термометрів впадуть до +7. При цьому синоптики наголошують, що опадів у цей день не очікується.

Водночас за даними сайту Gismeteo, середня температура повітря в деяких містах 16 квітня може падати до позначки +10.. +12 градусів. Однак у більшості міст святковий день порадує сонячною погодою.

Погода у квітні 2023 – прогноз
Цього року квітень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. За прогнозом Укргідрометцентру, середня місячна температура передбачається на рівні 9-13° тепла. Це на 1-1.5° вище за норму.

Щодо опадів, то, за прогнозами, їх місячна кількість буде у межах норми. Зокрема, місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, а в Карпатах випаде 60-89 мм.

Згідно з даними світового погодного сайту Wisemeteo, квітень-2023 в Україні буде прохолодним, але сонячним. Погода у першій половині місяця буде стабільною, а у другій половині домінуватиме хмарна погода.

Прогноз погоди в Україні на Великдень
У Києві цього дня очікується до +11 градусів вдень та до +4 вночі. Погода буде хмарною протягом усього дня.

У Чернігові на Великдень синоптики обіцяють сонячну погоду При цьому температура повітря підійматиметься лише до +11 градусів вдень. Уночі очікується до +3.

У Дніпрі погода приготувала на свято опади у вигляді дощів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться максимально до +12 градусів, а вночі похолодає до +6.

У Запоріжжі 16 квітня також пройдуть дощі та температура повітря не підніметься вище +12 градусів. Вночі стовпчики термометрів впадуть до +6.

Мешканцям Одеси погода також приготувала неприємний сюрприз на Великдень. Упродовж дня очікується дощ, а температура повітря підніметься лише до +12 градусів вдень та до +8 – вночі.

Львів зустріне Великдень сонячною погодою. Однак стовпчики термометрів піднімуться лише до +10 градусів протягом дня. На ніч температура впаде до +2.

У Харкові цей день буде похмурим. Синоптики прогнозують до +12 градусів тепла вдень та до +5 градусів вночі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.