Це теракт: Турчинов назвав винних у загибелі члена ОБСЄ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за загибель члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під Луганськом лежить на військово-політичному керівництві Росії.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

“Цей підрив – спланований терористичний акт, спрямований проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей теракт несе військово-політичне керівництво РФ, яке контролює окуповану територію Донбасу. Ніякі дії гібридних військ не відбуваються без узгодження із російським Генштабом”, – зазначив Турчинов.

За його словами, представники ОБСЄ попередили про свій маршрут російських представників у Спільному центрі з контролю і координації.

“Про маршрут представників ОБСЄ попередили російських військових представників у СЦКК і підконтрольні їм незаконні військові формування, які надали відповідні гарантії безпеки представникам ОБСЄ… Винні в цьому теракті знаходяться у Кремлі й несуть повну відповідальність за кров”, – наголосив Турчинов.

За словами секретаря РНБО, одним із головних завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля ОБСЄ, було призупинення патрулювання окупованої території для переміщення російської техніки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.