рф провела операцію зі збереження обличчя путіна

рашисти продовжують скидати на захисників Маріуполя авіабомби.

При цьому вони застосовують важку артилерію, танки та велику кількість піхоти для спроб штурму українських позицій. Не зважаючи на вкрай критичну ситуацію, оборонці, докладаючи надлюдські зусилля, відбивають намагання прорвати позиції захисників та стримують війська противника. На території заводу перебувають важко поранені, які потребують негайної медичної допомоги. Саме останніх використали рашисти для створення картинки для своєї пропаганди.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Зокрема російські пропагандисти здійснили інформаційну операцію з виправдання евакуації поранених захисників «Азовсталі» перед внутрішньою аудиторією.

Хронологія дезінформації

З самого ранку більшість ЗМІ рф опублікували повідомлення про те, що «перша група українських військових вийшла з «Азовсталі» з білим прапором», і це, за словами пропагандистів, стало «початком капітуляції оборонців».

Надалі роспропаганда повідомила, що під білим прапором вийшли переговорники, які домовляються про капітуляцію більшої частини українських військових.

Насправді ж цей «інформаційний шум» був лише випраданням можливого вивезення поранених українських військових, заблокованих на території меткомбінату «Азовсталь».

Таке інформаційне “прикриття” необхідне кремлю з двох причин:

  • руйнування образу непереможних захисників Маріуполя, які «все ж здалися»;
  • пояснення та заспокоєння росіян, які могли обуритися від такої поступки в.путіна «неонацистам».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.