Популярна вакцина від коронавірусу захищає лише два місяці

«The New England Journal of Medicine» опублікував дослідження з Ізраїлю та Катару, які показують ослаблення імунітету приблизно через два місяці після вакцинації.

Імунний захист, що надається двома дозами вакцини Pfizer проти COVID-19, знижується приблизно через два місяці.

«Дослідження, проведене в Ізраїлі, охоплювало 4800 медичних працівників і виявило, що рівень антитіл різко падає після двох доз вакцини. Особливо серед чоловіків, людей старше 65 років та людей з імунодефіцитом»,-сказала д-р Гілі Регев-Йочай з Медичного центру Шиба. Однак імунітет все ще забезпечує надійний захист від важкого перебігу захворювання, госпіталізації та смерті.

«Захист від інфекції BNT162b2 швидко зростає після першої дози, досягає піку в перший місяць після другої дози, а потім поступово знижується в наступні місяці»,-підкреслив д-р Лайт Ж. Абу-Раддад з Weill Cornell Medicine — Qatar. Спад імунітету прискорюється після четвертого місяця і досягає рівня близько 20%.

Вакциновані люди мають більше соціальних контактів ніж невакциновані та менше дотримуються заходів безпеки. Така поведінка може зменшити ефективність вакцинації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.