У Байдена прокоментували офшорний скандал Зеленського

Згадка про президента Володимира Зеленського у розслідуванні Pandora Papers не вплине на діалог між Україною та США. Але підвищить для Вашингтона важливість питання про посилення фінансової прозорості у світі.

Про це сказала речниця адміністрації Джо Байдена Джен Псакі.

Вона зазначила, Байден відданий справі підвищення прозорості як в американській, так і в міжнародній фінансових системах.

«Він наполягає на цьому в рамках своєї внутрішньої політики. Також на міжнародних форумах він зосередив увагу на важливості зрівняти правила гри, зменшити корупцію та переконатися, що ми робимо це як скоординоване міжнародне товариство. Я б не сказала, що ці звинувачення міняють діалог між Вашингтоном та Києвом. Скоріш, вони роблять це питання більш важливим на міжнародному порядку денному», ㅡ сказала Псакі.

Українські журналісти з агенції «Слідство.Інфо», які долучилися до розслідування витоку конфіденційних документів Pandora Papers, заявили, що змогли частково підтвердити отримання 40 мільйонів доларів від компаній, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським офшорними фірмами Володимира Зеленського та його оточення.

В Офісі президента заявили, що журналісти не знайшли у документах Pandora Papers нічого про Зеленського за період після його інавгурації у 2019 році, а бізнес студії «Квартал 95» ніколи не перетинався з поділом будь-яких державних ресурсів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.