У США дві людини померли, отруївшись сиром

У декількох штатах США від спалаху лістеріозу померли дві людини, ще кілька захворіли. За даними місцевої влади, хвороба, ймовірно, була викликана м’яким сиром з непастеризованого молока під назвою Ouleout з сироварні Vulto в штаті Нью-Йорк.


Шість випадків лістеріозу були зафіксовані в Коннектикуті і Вермонті, серед захворілих також жителі Нью-Йорка і Флориди.
Вирубати “пальму”: скільки коштує чесна сир
Як зробити сир: рецепт кореспондента Бі-бі-сі
Сир і санкції: що стало з російським ринком
Сир продавали у магазині Whole Foods в Фэрфилде, штат Коннектикут і, ймовірно, в інших спеціалізованих сирних магазинах.
Сироварня Vulto, яка виробляє невеликі партії сиру ручної роботи з використанням сирого молока від місцевих молочних фермерів, відкликала кілька видів своїх сирів у вівторок.
Подію представники компанії поки не коментували.
Чим небезпечне непастеризоване молоко

Лістерії зустрічаються в сирому молоці і продуктах, приготованих з нього, ці бактерії можуть вижити при заморожуванні. Вбити лістерію можна тільки при готуванні або пастеризації.
Пастеризація сирого молока корів, кіз, овець та інших тварин – процес нагрівання продукту до певної температури, щоб вбити бактерії.
Деякі покупці вважають, що сире молоко краще на смак і дозволяє зробити більш смачний сир. Інші вибирають непастеризоване молоко, прагнучи перейти на необроблені продукти, які останнім часом все частіше сприймаються як більш корисні.
Американський центр з контролю і профілактики захворювань наполягає, що сире молоко являє серйозну загрозу для споживачів, які можуть зіткнутися з “багатьма днями діареї, спазмів, нудоти”, і в рідкісних випадках ниркової недостатності, паралічу, хронічних розладів і навіть смерті.
Бактерія з сирого молока може бути особливо небезпечна для людей зі слабким імунітетом, літніх людей, вагітних жінок і дітей, попереджають американські влади.
Продукти з сирого молока заборонені в 20 американських штатах, можуть бути куплені на фермах в 25 штатах і доступні в магазинах в 13 штатах.
В Європі продукти з непастеризованого молока повинні мати особливу маркування. Близько 20% французького сиру зроблені з сирого молока. У Британії продукти з непастеризованого молока можна купити тільки на фермах

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.