У Карпатах зафіксовано схід п’яти лавин

За останні кілька днів в горах Карпат стався схід п’яти лавин. Дану інформацію оприлюднив прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.


У Закарпатській області 9 березня лавинний дозор сніголавинної станції Плай виявив сходження п’яти лавини мокрого снігу: з північно-східної експозиції р. Плай (висота відриву 1100 м над рівнем моря), об’єм 1800 куб. метрів, орієнтовна дата сходження ніч 8 – 9 березня; з північно-західної експозиції р. Великий Верх (висота відриву 1050 м над рівнем моря) обсяг 1200 куб. м; висота відриву 1100 м над рівнем моря обсяг 4800 м. куб; висота відриву 1050 м над рівнем моря обсяг 180 куб м; висота відриву 1200 м над рівнем моря обсяг 2400 куб. м, які зійшли орієнтовно в період з 5 по 8 березня. Збитку не нанесено.
Згідно з даними Укргідрометцентру, 10 березня, у зв’язку з відлигою, у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значний (3 рівень) лавинної небезпеки.
Довідка: Сніголавинна станція – це спеціалізоване дослідна установа в горах, яке проводить спостереження за сніговим покривом і умовами формування снігових лавин, а також певні метеорологічні спостереження.
Як повідомляв MIGnews.com.ua, 7 березня, у Франції на гірськолижному курорті Тінь зійшла снігова лавина й накрила кілька чоловік, імовірно, лижників.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.