В США погодили військову допомогу для України

Американська палата представників Конгресу позитивно проголосувала за закон, яким передбачається виділення фінансової допомоги в сфері військової оборони для України, повідомляє replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.

В тексті закону на військову сферу США закладено надання Україні 150 мільйонів доларів на наступний фінансовий рік. Підтримали цей законопроект 371 парламентар. Наступним кроком остаточного затвердження військового кошторису має стати розгляд Сенатом Конгресу США. Американська сторона зазначила, що українцям планується видати летальну зброю оборонного типу, логістичну підтримку, допомогу для розвідки та сил нацбезпеки, а також проведення навчань для особового складу ЗСУ.

В військовому бюджеті США закладено суму 578 мільярдів доларів. Напередодні глава США Дональд Трамп заявляв про плани підвищити рівень фінансування військової оборони США за рахунок зменшення видатків на програми гуманітарної допомоги та екології. Зменшились і видатки військової допомоги США для України, адже в 2016 році вони складали 200 мільйонів доларів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.